Förnyelsen av Jägersro Center har startat!

Jägersro Center är ett av Sveriges äldsta köpcentrum och centrets historia började redan med Wessels 1962.  Fastighetsägaren har sedan länge planerat för en ombyggnad av det omtyckta köpcentret och i början av oktober gick startskottet för etapp 1.

Handelsområdet Jägersro står onekligen inför en spännande framtid. Travbanan flyttar och ett nytt bostadsområde ska ta form med 15 000 invånare. Här blir Jägersro Center en självklar mittpunkt med fokus på service och vardagsshopping. I och med det satsar fastighetsägaren CBRE Global Investors nu på en förnyelse av centrat där man planerar för en rad nya hyresgäster.

”Vi behöver hänga med i tiden och det är dags för Jägersro Center att ta klivet in i 2020 och stärka vår position när en helt ny stadsdel ska växa fram här på Jägersro”, säger Niclas Pernlo, centrumchef för Jägersro Center.

Först ut i etapp 1 är Lindex som flyttar längre ned mot entré A och utökar butiksytan. Den nya butiken är planerad att ha invigning våren 2020. Lindex lämnar därmed plats för tre nya enheter som vätter ut mot Coops förbutik och eventtorget.  Nu är det även klart att Elgiganten Phone House tar plats i en av dessa redan i slutet av november.

Jägersro Center är Malmös äldsta shoppingcenter och innefattar idag ett 30-tal butiker samt matvarukedjan Coop. Fastigheten ägs av CBRE Global Investors och förvaltas av CBRE Asset Services med huvudsäte i Stockholm.