Gästblogg från Jenny – Gör om mig vinnare nr 2

Nu är det dags att presentera vinnare nummer två av Gör-om-mig tävlingen på Jägersro Center, Rebecka Holley.

När jag kom i kontakt med Rebecka beskrev hon sig som en tre-barns mamma som hade haft fullt fokus på barnen och deras kläder och därmed glömt bort sig själv. Hon ville ha en förändring! Vikten hade gått tillbaka till det normala och det fanns inga svårigheter att hitta kläder som satt bra. Utmaningen var tiden och veta vad som skulle passa henne stilmässigt.

Vi började med att prata lite om hur hennes vardag ser ut och vad som finns i garderoben idag. Sen gick vi tillbaka i tiden – innan det fanns tre barn och ett kontorsarbete med klädkoder.
Jag ställde en del frågor med ytterligheter som hon skulle välja på och svaren gav mig ledtrådar till hennes stilprofil.

Sen tittade vi på ett trettiotal bilder av kvinnor i olika kläder där Rebecka fick säga vad hon tyckte om de olika plaggen och/eller stilarna och varför hon tyckte så.

När vi var klara så hade vi fått fram en stilprofil som var Romantisk och Tuff med en touch av Dramatisk. Det hade jag som riktlinje och ”röd tråd” när jag valde ut kläder och accessoarer till hennes nya stil.

Då Rebecka är liten i storleken var det möjligt att ta en svart jacka från ”barnavdelningen” i storlek 160 vilket blev jättebra! När jag har längre kvinnor som kunder tittar jag ibland på herravdelningen efter en snygg kavaj eller en skön skjorta. Det är något jag vill uppmuntra hos dig som läsare, lyft blicken och se vad som finns på de olika avdelningarna!

Hos frisören kom den nya Rebecka fram! Plötsligt gick diskussionen från ljusa slingor och urklippta längder till toner i blått med hjälp av färgbomber. Och som den modiga och tuffa person Rebecka är så valde hon att gå mot blåa toner i håret med en kall underton. Det är något som passar hennes stil och hennes ålder men också något som fungerar med hennes arbete.

Just arbetet kan vara något som man behöver tänka på när man väljer frisyr. Behöver man ha håret uppsatt är det klokt att ha lite längder för att enkelt kunna samla håret. Och jobbar du i en ”strictly business” miljö kan det behöva tas hänsyn till det när man väljer färg på slingor/toningar.

Makeupen lades med fokus på ögonen och det blev en superläcker och cool tjej som visade sin nya stil på modevisningen. Samma dag firade Rebecka 17 år med sin man och hon passade på att tacka honom för de åren och deras barn vid vår intervju på scenen.

Det hon tyckte hade varit viktigt och bra att lära sig var att man är olika stiltyper i en och att man behöver tänka på det när man sätter ihop klädkombinationerna. Rebecka fick också ett par glasögon från Specsavers, presentkort från Jägersro center samt tre timmars garderobsgenomgång med mig.

Det har verkligen varit jätteroligt att få göra dessa uppdrag i samarbete med butikerna och hårsalongen Nikita på Jägersro center.

Vill du läsa mer om mina tjänster så är du välkommen till min hemsida www.properstylebyj.se

Bild 1: Lindex

Bild 2: KappAhl

Bild 3: MQ & Lindex

Glasögon från Specsavers och smycken från Guldfynd